A sarokfájdalomról

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő


A mozgásszervi
szakértőTerapeutáink


Furedi Eleonora

Bár első diplomámat közgazdaságtanból szereztem, egyetemi éveim alatt egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy mások segítése a gyógyítás, a mozgás és az egészséges életmódra nevelés által az egyik legnagyobb érték számomra, így nem volt kérdés, merre vezet az út, jelentkeztem a Semmelweis Egyetemre, és gyógytornász lettem.

Sportos családban nevelkedtem, és már egész kicsi korom óta lételemem volt a mozgás: szertornáztam, táncoltam, röplabdáztam, futottam, falat másztam, majd egyre közelebb kerültem a jóga és pilates szemléletmódjához. Ezen kívül több orvos és gyógytornász is van a családomban, így ez is hozzájárult ahhoz, hogy a gyógyítás, mint érték különösen meghatározó legyen az életemben.

Az egyetem mellett aerobik oktatóként dolgoztam, ahol az intenzív, dinamikus mozgás mellett kiemelt figyelmet fordítottam a helyes tartásra az ízületvédelem és az izmok legadekvátabb használata érdekében. Nagyon fontosnak tartom a prevenciót, hogy a megfelelő információk birtokában, a testudatosítás elmélyítése által megelőzhessük a mozgásszervi problémákat, vagy ha már kialakulóban vannak, időben megakadályozzuk azok súlyosbodását.

Dr. Végh Nikola

A mozgás, a tánc és a sport gyermekkorom óta központi szerepet játszanak az életemben. Aktív, vidám, pörgős életvitel jellemző rám, melyet a hivatásomnak köszönhetően az egészség, mint fő érték szempontjából is átlátok és gyakorlom is.

Egyetemi éveim alatt aerobik edzőként, step aerobik és TRX oktatóként több helyen is dolgoztam. Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Fizioterápiás Tanszékén, és részben Hamburgban ösztöndíjasként folytattam, majd a szakmai gyakorlatomat is Németországban, a Klinikum Konstanz intézményben abszolváltam. Diplomamunkám célkitűzése a TRX tartáskorrekcióban való alkalmazása volt.

Hivatásom gyakorlását a Heim Pál Gyermekkórház Ortopédiai Osztályán kezdtem meg. Jelenleg a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben dolgozom, főként tartásjavítással, nyak-, derék-, csípő-, és térdfájdalommal küzdőkkel foglalkozom.

Ocskay Annamária

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán szereztem gyógytornász diplomát. Még jóval az előtt, hogy felvételt nyertem volna a főiskolára, válogatott kajakosként eldöntöttem, hogy beteg/sérült embereknek szeretném visszaadni a mozgás örömét, vagy az aktív sporthoz való visszatérést, így számomra ez a szakma és életpálya tűnt a legmegfelelőbbnek.

Az eddigiekben főként nyaki és ágyéki porckorong érintett páciensekkel dolgoztam együtt, akiknél a torna hatására javult az életminőség, és sok esetben elkerülhetővé vált a felmerülő műtét. Emellett segítségemre van, a még folyamatban lévő manuál terápiás képzés, aminek köszönhetően nem csak tornával, de speciális fogásokkal, és lágyrész-technikákkal lesz még hatékonyabb egy-egy kezelés.

Nagyon fontos számomra, hogy folyamatosan szinten tartsam az eddig megszerzett tudásomat, és minél szélesebb körben bővítsem is a továbbiakban.